Door de coronapandemie leek de wereld een tijd on hold te staan en liep haast alles anders dan we gewend zijn. Tegelijk verandert technologie in sneltreinvaart. Als gevolg steekt een verlangen naar rust op, net zoals heimwee naar vervlogen tijden. Anderzijds menen sommigen dat we net een nieuwe roaring twenties tegemoet gaan. Uitbundig, energiek, met veel feesten en nog meer geld om te laten rollen.

Een glazen bol hebben we niet. Maar we zoomen wel graag in op de belangrijkste interieurtrends van 2022. Wat is uw favoriet?

Kleur bekennen

Bron: Levis

Volgens Levis wordt de trendkleur van 2022 een lichtblauwe tint: Bright Skies. Die zou ons verlangen naar hoop en luchtigheid perfect weerspiegelen. Combineren doet u met zachte grijze, zandkleurige en bruine tinten. Of als het wat vrolijker mag, met roze en koraal.

Geen fan van het frisse blauw? Ook diep donkerblauw is helemaal in – het perfecte, luxueuze alternatief voor zwart dat dan weer op zijn retour is.

Groen blijft het goed doen. Perfect om een vleugje natuur in huis te halen, ook als u geen groene vingers hebt.

Back to the eighties

Bron: dezeen.com

Over de roaring twenties-sfeer lopen de meningen uiteen. Fans van deze trend gaan voor felle kleuren en markante grafische motieven. In Engeland is er een designbeweging ontstaan rond deze interieurtrend: New London Fabulous. Die ziet 2022tjokvol flashy kleuren, ongewone vormen, geometrische patronen … een revival van de jaren 80. Een duidelijke stijlbreuk met minimalisme en geknipt voor wie lak heeft aan wat doorgaans wordt verstaan onder ‘goede smaak’.

Alles komt (ooit) terug

Bron: inwithleo.com

Een hekel aan de eighties? Geen nood: dan neemt u gewoon de nineties als inspiratiebron. De trend Urban 90 is te herkennen aan koele, robuuste materialen zoals staal en beton. Veelal gemengd met uitgesproken kleuren, strakke lijnen, opvallende lichtarmaturen en grafische objecten of kunst.

En als ook dat decennium u niet aanspreekt, is er nog altijd retro – terug van nooit weggeweest. Ronde en sensuele vormen, invloeden van art deco, prachtig notenhout, veel glas, weelderige (velours)stoffen … Een mooi voorbeeld van die stijl, werd door ons gerealiseerd in het luxueuze project Gilliams Lofts.

Smaakvol Japandi

Bron: furnified.com

Wie het liever wat tijdlozer heeft, haalt zijn hart op aan een mix van de Scandinavische en Japanse stijl: Japandi. Hierbij staan functionaliteit en eenvoud voorop, met overwegend serene kleuren. Fleur het geheel op met kleurrijke en doordachte details, maar laat tierlantijntjes links liggen. De basis bestaat uit natuurlijke elementen met hout als rode draad. Symmetrie, een mooi lijnenspel en veel (natuurlijk) licht zorgen voor een rustige sfeer waarin het fijn thuiskomen is.

Thuiswerkplek op maat

Bron: crism.arquitetura

Ongeacht uw voorkeurstijl, is er een interieurtrend die in 2022 en nog lang daarna zal opduiken in woningen: het thuiskantoor. De meeste mensen geven de voorkeur aan een homeoffice dat in niets lijkt op de typische (saaie) bureauomgeving op het werk. Het is knusser, zachter en persoonlijker. En u hoeft er niet eens een kamer voor op te offeren als u gaat voor een ‘cloffice’: een combinatie van closeten office.

Het ‘cloffice’ is een functioneel, veelzijdig en ruimtebesparend twee-in-éénmeubel. Uw bureau zit verborgen in een kast. Open als u werkt, dicht om uw job achter u te laten en alles aan het zicht te onttrekken.

Er komt wel wat maatwerk bij kijken om uw werkplek praktisch, ergonomisch en mooi in te richten. Wij maken uw thuiswerkplek – of uw hele interieur – op maat én in lijn met de interieurtrends van 2022.

Laat u inspireren door onze realisaties. Of vraag vrijblijvend advies.