Interieurtrends 2021

2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de coronapandemie. We brachten zelden zoveel tijd door in eigen woning. Dat deed ons beseffen hoe belangrijk een fijn interieur is – om in te wonen, te werken en familiemomenten door te brengen. Benieuwd naar de interieurtrends van 2021? Check in deze blog hoe je de natuur in huis haalt. En lees hieronder enkele andere tendensen.

Blauw om te koesteren

Blauw is een ontzettend veelzijdige kleur die het in elk interieur uitstekend doet. We zien vooral donkerblauw opduiken, veelal als alternatief voor zwart dat soms te ‘hard’ oogt. De diepte en intensiteit geven blauwtinten zoals saffier en peacock een rijkelijke uitstraling, zeker in combinatie met weelderige stoffen als fluweel. Of met accessoires in edele metalen of een bronzen, gouden of koperkleur. Ook hout en marmer matchen prima met blauw en benadrukken de kracht ervan.


Bron: Woontrendz

Ode aan organische vormen

Ronde, gekromde of gewelfde vormen hebben een hoge sculpturale waarde. Ze zijn ook een tegengewicht voor strakke lijnen in uw woning. Dat contrast schept dynamiek en een gevoel van geborgenheid. Ovale tafels, schelpvormige stoelen, golvende banken, bolvormige lampen … brengen een dosis zachtheid als antidotum voor de harde buitenwereld. Dankzij innovatieve technieken kan men zelfs harde materialen een curvy vorm aanmeten.

Hout: altijd spot on

Hout is een klassieker die overal bij past, en ook als interieurtrend in 2021 voor de dag treedt. Lichte houtsoorten associëren we nog altijd met Scandinavische gezelligheid, terwijl donkere en gerookte varianten warmer en chiquer ogen. Ga voor duurzaam hout dat de tand des tijds doorstaat en de planeet respecteert. En durf gerust verschillende houtsoorten subtiel te mixen. Ook een blikvanger: een lattenbekleding op de wand. Denk niet aan een massieve bekleding met chaletgevoel, maar geraffineerde stroken in een horizontale of verticale uitvoering. Een eyecatcher die nog goed is voor de akoestiek ook.

Grandioos grijs

Grijs is een vrij onopvallende passe-partoutkleur, maar in een betonlook of met structuur vertelt de kleur een veel sprekender verhaal. Bijvoorbeeld enkele muren afgewerkt met beton ciré, een vloer in gepolierd beton of een wand met speciale verftechnieken. Als basiskleur is het minder steriel dan wit en in eindeloos veel tinten beschikbaar. Afhankelijk van de lichtinval krijgt grijs telkens een andere uitstraling – nu eens koel, dan weer warm. Tip: marmer met grijze aders of een hardsteensoort in de keuken of de badkamer zijn het summum van rafinnement.


Bron: willemdesignvloeren

Coraco Interiors zet de interieurtrends van 2021 naar uw hand, op maat van uw levensstijl. Snuister in onze realisaties.
Of maak vrijblijvend een afspraak.