In Antwerpen prijkt een luxueus nieuwbouwproject waar ooit de Antwerpse schrijver Maurice Gilliams woonde. Coraco Interiors verzorgde de exclusieve totaalinrichting van een aantal appartementen in loftstijl, in opdracht van interieurarchitect Dries De Malsche.

Warm en weelderig

In beide appartementen overheersen natuurlijke en elegante materialen, een uitgekiend kleurenpalet en een geraffineerde stijl op het snijvlak tussen minimalisme en vintage. De interieurs zijn sprekend en persoonlijk, afgestemd op de wensen van de bewoners. Ze ademen sereniteit en warmte, zijn wars van trends en vallen op door hun meesterlijke vakwerk.

Betonlook

Voor de vloeren viel de keuze op microtopping: een naadloze en duurzame afwerking met een betonlook. Die uniforme basis zorgt voor rust, evenwicht en een optische verbinding van alle ruimtes. Op de wanden domineren zachte, crèmekleurige tinten die harmoniëren of net contrasteren met het maatwerk. In sommige vertrekken zoals de leefruimte, werden de wanden bekleed met stucco (Deco Stuc) in een wat grovere uitvoering. Dat zorgt voor fraaie nuances met een krachtige uitstraling.

Rond en strak

Door de spaarzame aankleding oogt het minutieuze maatwerk nog expressiever. Keukens, badkamers, dressings, wandkasten … ze zijn stuk voor stuk met ongeëvenaard vakmanschap en millimeterwerk gerealiseerd. En dat op basis van de interieurplannen en in nauw overleg tussen architect, bewoners en vakmensen. Ook opvallend: de volkomen balans tussen afgeronde elementen met een feminiene uitstraling en de strakkere lijnvoering van andere interieurobjecten.

Lariks in de kijker

Dat Coraco Interiors uitblinkt in houtbouw blijkt uit het superieure maatwerk dat in elke ruimte de aandacht opeist. De meubels werden in het atelier in Aarschot vervaardigd, en ter plekke afgewerkt en opgebouwd om alles tot op de centimeter te perfectioneren. We zien vooral lariks: een lichte, wit geoliede versie en een donkere, gerookte variant. De ene keer massief en met greeploze kasten en lades, dan weer met open nissen of louvrefronten. Het hout met zijn levendige tekening voegt op gesofisticeerde wijze warmte en naturel toe.

Hart voor marmer

Ook de prachtige marmersoorten kregen dankzij subliem maatwerk een hoofdrol toegemeten in deze totaalinrichting. Ze spelen hun troeven uit in de keukens en badkamers. Nu eens met een zacht motief, dan weer met een opvallende adering. In de keuken van de ene loft combineert het groene marmer magnifiek met de lichte lariks en het messing van de boorden, frames en kranen. In het andere steekt de gerookte lariks af tegen zandkleurige natuursteen in de ene ruimte. En zorgt het voor een stoere, mannelijke uitstraling in combinatie met antracietkleurige marmer in de badkamer.

Tot in de puntjes

Let ook op de bijzondere afwerkingskeuzes en verfijnde details zoals de ‘patchworktekening’ op de keukenelementen en de uitgelichte onyx in de vestiaire. En aanschouw de gebronzeerde kraan die loodrecht als een stang uit het plafond komt en wordt bediend met een sensor. Of nog: het verouderde glas en de gebogen ladefronten in de dressing.

Totaalinrichting met weergaloos maatwerk geeft deze nieuwbouwappartementen een uitgepuurde uitstraling die de signatuur van de architectuur rijmt met de persoonlijkheden van de bewoners.

 

Zoekt u als (interieur)architect nog de geknipte partner om uw ontwerp te realiseren? Contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek.
Benieuwd naar andere realisaties? Laat u alvast inspireren.